latinica  ћирилица
30/11/2019 |  08:13 | Аутор: СРНА

Опрезно због мокрих коловоза и магле

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по мокрим и клизавим коловозима, посебно преко планинских превоја, а магла смањује видљивост на путним правцима Бугојно-Нови Травник, Ливно-Купрес и Ливно-Гламоч, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Магла - Фото: илустрација
МаглаФото: илустрација

Возачима се на свим путним правцима савјетује да возе опрезно и да поштују саобраћајну сигнализацију на дионицама на којима се изводе радови.

Радови су актуелни на магистралним путевима Каракај два-Дрињача, Бијељина-Шепак у мјесту Патковача, Модрича-Вукосавље /Јакеш/-Подновље-Шешлије-Јоховац-Руданка-Добој-Каруше /граница Српске и ФБиХ/, Јоховац-Руданка, Дрињача-Милићи-Власеница, Котор Варош-Ободник, Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трново, те у Приједору гдје је у току изградња кружне раскрснице.

Клизишта успоравају одвијање саобраћаја на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака, Лопаре /Мачковац/-Челић, Шековићи-Цапарде, те на локалном путу Горња и Доња Пискавица у мјесту Стрике, као и на локалном путу Сводна-Брезици у општини Нови Град.

У ФБиХ радови успоравају саобраћај на магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук. На овој локацији саобраћај се сваког дана одвија двосмјерно од 5.00 до 21.00 час, а од 21.00 до пола часа послије поноћи возила пролазе наизмјенично, док је од пола часа послије поноћи до 5.00 ујутро саобраћај кроз тунел обустављен.

За вријеме обуставе возила укупне масе до седам и по тона користе обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад седам и по тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Санациони радови су актуелни и на ауто-путу Сарајево сјевер-Лепеница, те на магистралним путним правцина Кључ-Босански Петровац преко превоја Ланиште, Сребреник-Орашје кроз тунел Орманица, Дољани-Метковић и Јајце-Црна Ријека на локалитету Здаљевац.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема задржавања. И даље је на снази због безбједносних разлога обустава саобраћаја за теретна возила и аутобусе преко граничног прелаза Брчко-Гуња.

Возачи који планирају путовање ван граница Републике Српске и БиХ имају могућност да провјере тренутно стање саобраћаја на граничним прелазима Градишка, Градина, Нови Град, Козарска Дубица, Костајница, Рача, Павловића мост, Зупци, Брод, Шепак и Каракај.