latinica  ћирилица
30/11/2019 |  11:18 ⇒ 13:14 | Аутор: СРНА

Ухапшен Aлбанац код кога је нађено 7,8 килограма хероина

Припадници Граничне полиције Србије заплијенили су на граничном прелазу Прешево са Сјеверном Македонијом 7,8 килограма хероина и ухапсили албанског држављанина, рекао је министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

- Хероин је пронађен ноћас приликом претреса `мерцедеса` којим је управљао албански држављанин чији су иницијали Л.Б. /29/", рекао је Стефановић.

Он је на ванредној конференцији за новинаре у Палати Србије рекао да је хероин био спакован у 15 пакета и да је албански држављанин вјероватно требало да га пренесе у Западну Европу.

Стефановић је похвалио рад професионалаца из полиције који су показали пожртвованост и професионалан однос у борби против наркотика и навео да су ове године, закључно са 20. новембром, МУП и Тужилаштво ухапсили и задржали 778 особа због кривичног дјела дистрибуције наркотика.

- Скоро 9.000 кривичних пријава је поднето из области дроге. Ту се ради о лицима која су приведена због поседовања. До 25. новембра је одузето више од 6,2 тоне наркотика од чега је била рекордна заплена - више од 150 килограма хеороина - нагласио је Стефановић.

Он је додао да је и процесуирано и разбијено 11 криминалних група, преносе београдски медији.