latinica  ћирилица
30/11/2019 |  11:55 | Аутор: novosti.rs

Обрадовић: СП дуго траје, морамо да будемо опрезни

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Љубомир Обрадовић рекао је данас да је његова екипа заслужено побиједила Анголу на почетку Свјетског првенства у Јапану.

- Почетак Свјетског првенства није лак ни за једну екипу. Заслужено смо побиједили - рекао је Обрадовић, преноси Рукометни савез Србије.

Рукометашице Србије побиједиле су Анголу са 32:25 (16:12) на старту Свјетског првенства у Јапану.

- Честитам Анголи на фер и коректној игри. Имали смо снимке са њихових утакмица, али једно је снимак, а друго уживо. Уживо су још више и крупније дјевојке. Посједују велики потенцијал. Врло су незгодна екипа. Знали смо да ће доста игру базирати на пивотмену. Успјели смо у великој мјери да их осујетимо у томе - рекао је Обрадовић и додао - Могли смо и лакше да дођемо до побједе, али то је тако са првом утакмицом. Чекала се дуго, од маја. Прва утакмица је завршена, идемо даље. Свјетско првенство дуго траје, тако да морамо бити опрезни.

Обрадовић је на данашњем мечу шансу дао великом броју играчица.

- Могли смо и више да ротирамо, али било је пар техничких грешака на које рачунамо. Дуго је првенство, морају све девојке да буду у погону. Иде Куба, надам се да ће још више дјевојака добити шансу - рекао је селектор Србије.

Жељка Николић, најбољи стријелац репрезентације Србије, истакла је да је тријумф против Анголе важан за њен тим.

- Први меч је увијек тежак. Најважније је да смо узели два бода. Имали смо неке успоне и падове, али радићемо на томе да то исправимо. Тренажни дан је пред нама. Спремамо се за наредне утакмице - рекла је она.

Рукометашице Србије у другом колу, у понедјељак од 4.30, играју против Кубе.