latinica  ћирилица
30/11/2019 |  14:12 | Аутор: СРНА

Ђокић: Документ не прејудицира чланство у НАТО

Социјалистичка партија предложиће Влади Републике Српске да најнижа цијена рада у Српској буде 525 КМ, најавио је данас предсједник ове партије Петар Ђокић.
Петар Ђокић - Фото: РТРС
Петар ЂокићФото: РТРС

- Са платом од 525 КМ можемо да заштитимо све раднике у Републици Српској, које врло често неки послодавци злоупотребљавају и кроз најнижу плату избјегавају своје обавезе према држави - рекао је Ђокић новинарима у Источном Сарајеву у паузи сједице Главног одбора СП.

Ђокић каже да су данас покренули и иницијативу да се у Републици Српској недјеља прогласи као нерадни дан.

- Желимо да на тај начин вратимо поштовање недјеље као нерадног дана, што је прије свега важно за наше породице - истакао је Ђокић.

Он је у име СП дао пуну подршку српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику у вези са одлуком о доношењу Програма реформи БиХ и нагласио да овај документ не прејудицира чланство БиХ у НАТО.

Према његовим ријечима, у том документу постоје двије тачке које јасно говоре о томе да се тај акт не зове АНП, што је веома важно, него да се зове документ о реформи сарадње са НАТО, како је то дефинисано у његовом садржају.

Ђокић је рекао да је на сједници Главног одбора СП-а дата подршка раду члановима општинских организација, посебно у свјетлу припремних активности за предстојеће локалне изборе у БиХ./кра