latinica  ћирилица
30/11/2019 |  15:06 ⇒ 19:56 | Аутор: СРНА

Броћета: Медијским спиновима тјерају инвеститоре из Дрвара

Извршни секретар СНСД-а за Федерацију БиХ Горан Броћета рекао је Срни да није тачно писање појединих федералних медија да ова странка губи већину у Општинском вијећу Дрвара, оцијенивши да је ријеч о прљавој предизборној кампањи чији је циљ да се уруши српско бирачко тијело и отјерају потенцијални инвеститори.
Горан Броћета - Фото: РТРС
Горан БроћетаФото: РТРС

- Све ово се дешава када у Дрвару ствари крећу на боље, раде се инфраструктурни пројекти и отварају нова радна мјеста. Поставља се питање шта је коме циљ - да ли да Дрвар иде напријед или да исти они што су обећавали на стотине радних мјеста приликом својих промоција `распу` и раскрчме и ово што имамо - рекао је Броћета.

Броћета истиче да појединци на овај начин покушавају да поколебају инвеститоре који су најавили свој долазак у Дрвар.

Он је оцијенио да је све ово "спин потрошених авантуриста и федералних медија, који су започели прљаву предизборну кампању по инструкцијама појединаца уочи локалних избора са циљем да уруше српско бирачко тијело".

Броћета је рекао да грађани Дрвара јасно виде ко се и како бори за побољшање живота у Дрвару, да су то знали да цијене, те да се нада да ће тако бити и убудуће.

- Колико је појединим федералним медијима стало до ових крајева говори и то да чак не знају да су начелници Босанског Петровца и Босанског Грахова на пријевременим изборима изабрани као независни кандидати, а да је начелник Босанског Петровца потом приступио ДНС-у. Толико о томе колико су ти медији информисани и одговорни - рекао је Броћета.

Он истиче да на посљедњем засједању Општинског вијећа Дрвар, којем нису присуствовала два одборника СНСД-а, опозиција није подржала дневни ред на којем су биле тачке од општег интереса за грађане Дрвара, чиме је показала колико јој је заиста стало до Дрвара и његовог становништва.

- Замислите када неко гласа против закључка да се у Дрвару почне са полагањем возачког испита или против извјештаја Основне школе Дрвар или рецимо против одлуке о надокнади материјалне штете настале усљед елементарних непогода - рекао је Броћета.

Kаже да се већина одборника који су мандат добили са компензационих листа годину дана није појављивала на сједницама Општинског вијећа Дрвар.

- СНСД ће већ на наредној сједници Општинског вијећа Дрвар показати да ће сва помпа која се покушава направити од овога бити `шта је баби мило, то јој се и снило`. Ово јасно говори да су поједине политичке партије почеле узалудну прљаву политичку кампању - наглашава Броћета.