latinica  ћирилица
30/11/2019 |  16:23 | Аутор: СРНА

Курти ће Српској листи понудити једно министарско мјесто

Мандатар за састав Владе самопроглашеног Косова Аљбин Курти понудиће Српској листи само једно министарско мјесто, потврдио је Срни извор близак Куртију.
Београд - Приштина - Фото: илустрација
Београд - ПриштинаФото: илустрација

Исти извор наводи да ће Српској листи бити понуђено мјесто министра администарције локалне самоуправе, а, уколико то одбије, Курти планира да на ову позицију именује Србина који је на ванредним парламентарним изборима наступио мимо Српске листе.

Српска листа до сада је имала три министарске позиције у Влади самопроглашеног Косова.

Срна сазнаје да ће нови Куртијев кабинет имати једног потпредсједника, а министри по једног замјеника.

Предсједници радикалног албанског покрета "Самопредјељење" и Демократског савеза Косова, Аљбин Курти и Иса Мустафа, данас су у Приштини усагласили сва питања која се тичу састава кабинета примијера и плана рада.

У заједничкој изјави достављеном медијима након састанка наводи се да је договорено да нова привремена Влада има укупно 12 министарстава.

На сљедећем састанку, који би требало да буде одржан у понедјељак, 2. децембра, Курти и Мустафа ће разговарати о саставу кабинета и подјели министарстава.

У саопштењу се додаје да ће у понедјељак бити потписан коалициони споразум између "Самоопредјељења" и Демократског савеза Косова, након чега ће Курти затражити од предсједника самопроглашеног Косова да сазове конститутивну сједницу парламента.