latinica  ћирилица
30/11/2019 |  16:30 ⇒ 16:34 | Аутор: Агенције

Изрешетан аутобус фудбалског прволигаша, неколико њих боре се за живот (ФОТО)

Најмање петорица играча и возач аутобуса нигеријског прволигаша Ifeanyi Ubah у критичном су стању након што су на њих ватру отворили пљачкаши маскирани у војне униформе, преносе свјетски медији.
Изрешетан аутобус нигеријског прволигаша (Фото:twitter) -
Изрешетан аутобус нигеријског прволигаша (Фото:twitter)

У тренутку напада аутобус је прешао трећину од чак 822 километра и 14 сати дугог путовања на гостовање код екипе Golden Stars.

Најновији напад догодио се на истом путу на којем је прије пет година нападнут и аутобус Кано Пиларса, при чему је и пет њихових играча тада рањено хицима из ватреног оружја.

Фудбалски клуб Ifeanyi Ubah се огласио поводом узнемирујућег догађаја, изнио у јавност и фотографије рањених фудбалера и оштећеног аутобуса.

- Наше играче и чланове стручног штаба су напали наоружани разбојници у близини Каба кривине недалеко од Локоја на путу за Кано на утакмицу са екипом Jigawa Golden Stars - саопштили су.

Нигеријски клубови су због неимаштине присиљени на ужасно дуга, исцрпљујућа и опасна гостовања по јако лошим друмовима, на којем су највеће опасности пљачкаши и тешке саобраћајне несреће.

Ово је био само један у низу напада на спортисте на нигерсијким путевима. Aba Warriors нападнути су прошле године на путу на куп утакмицу у главни град Лагос, као и Osun United када су путовали на утакмицу прве лиге.

Претходног мјесеца двије фудбалерке Police Machinea погинуле су у саобраћајној несрећи. Прије 10 година чак 32 нигеријска фудбалера погинула су у саобраћајним несрећама док су се возили на гостовања.