latinica  ћирилица
30/11/2019 |  17:43 ⇒ 17:43 | Аутор: СРНА

Бјеловар: Заплијењена марихуана, пет лица у притвору

Рекордну количину марихуане, чија се вриједност процјењује на милион куна, заплијенила је бјеловарска полиција, а у притвору је петоро лица, међу којима је и држављанин БиХ.

Дрога је заплијењена у лабораторији, која је откривена на тавану једне куће у околини Гарешнице.

Ријеч је о 1.600 садница, али и о 65 килограма осушене, те 50 килограма влажне марихуане, као и три децилитра уља од канабиса, рекли су данас представници бјеловарско-билогорске полицијске управе на конференцији за новинаре.

У илегалној лабораторији, чија је вриједност опреме, према незваничним сазнањима, процијењена на 200.000 куна, пронађена је аутоматска пушка, двије ручно израђене кубуре и 139 комада муниције различитог калибра, преносе хрватски медији.

Против пет лица, међу којима су држављанин БиХ /46/, држављанин Србије /44/, држављанин Хрватске /38/, те двоје држављана Њемачке од 43 и 46 година, поднесена је кривична пријава тужилаштву у Бјеловару.

Над њима је проведено криминалистичко истраживање, а осумњичени су за производњу и трговину дрогом, те за недозвољено посједовање, израду и набавку оружја и експлозивних твари.

Против њих је поднесена кривична пријава тужилаштву у Бјеловару, а предати су и притворском надзорнику полицијске управе у овом граду.