latinica  ћирилица
30/11/2019 |  18:11 ⇒ 18:20 | Аутор: СРНА

Љевнаић: Oтварање гондоле - историјски дан за Jахорину

Директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић рекао је вечерас да је отварање гондоле на Јахорини, која носи име прослављеног режисера Емира Кустурице, историјски дан за олимпијску љепотицу.
Јахорина: Дејан Љевнаић - Фото: СРНА
Јахорина: Дејан ЉевнаићФото: СРНА

Обраћајући се великом броју званица, гостију и љубитеља Јахорине, Љевнаић је обећао да ће Олимпијски центар "Јахорина" оправдати указано повјерење институција Републике Српске, с обзиром да је у пројекат овог љета уложено око 30 милиона КМ.

Према његовим ријечима, гондола ће повезати дио скијалишта Прача са дијелом скијалишта Пољице, а траса ће радити и када остале инсталације то нису у могућности због временских прилика.

- Уз гондолу су изграђене и три скијашке стазе уређене по ФИС стандардима, дужине пет километара, заштићене ветроуставама и прекривене системом оснежавања, са расветом. Направљени су везни путеви који воде ка гондоли, те нови лифт на Пољицама капацитета 1.200 скијаша на сат - прецизрао је Љеванић.

Он се посебно захвалио Срђану Ђоковићу, који је у име свог сина и прослављеног српског тенисера Новака Ђоковића узео учећше у данашњој свечаности.

- Неизмерно смо радосни и почаствовани што смо једини ски-центар на свету чија стаза носи име по чувеном Новаку Ђоковићу. Новак је јединствен пример како стићи до светског врха и одржати се у друштву најбољих спортиста света - нагласио је Љевнаић.

Он је додао да већ ради систем вјештачког осњежавања и очекује да ће ски-стазе бити спремне већ 6. децембра, уочи отварања ски-сезоне.

- Сви ови успеси не би били могући без искреног и великог ангажмана српског члана Председништва БиХ Милорада Додика, председника Републике Српске Жељке Цвијановић и премијера Српске Радована Вишковића. Захваљујем се и другима који су подржали пројекте на Јахорини, а посебно радницима Центра - рекао је Љевнаић.

Пројект менаџер компаније "Лајтнер" Катарина Балдо, уручујући поклон директору Олимпијског центра "Јахорина", изразила је задовољство чињеницом да овај центар сваке године изненади новим пројектима, новим ски-инфраструктурним инсталацијама, у чему "Лајтнер" учествује већ четврти пут.

Она се захвалила менаџменту Олимпијског центра "Јахорина" на указаном повјерењу "Лајтнеру" и изразила увјерење да ће међусобна сарадња бити још плоднија.

Начелник општине Пале Бошко Југовић пожелио је угодан боравак свим гостима Јахорине, а менаџменту Плимпијског центра још много овако успјешних пројеката, које ову планину сврставају у сам врх еврпопских и свјетских ски-дестинација.

- Посебно се захваљујем Новаку Ђоковићу који је прихватио да се нова ски-стаза назове по његовом имену, јер то поносним чини, не само ову планину, него и општину Пале, град Источно Сарајево, Републику Српску и српски народ у цјелини -  поручио је Југовић.

Он је истакао да општина Пале у знак захвалности Ђоковићу поклања плац за изградњу стамбеног објекта, како би његова породица могла што чешће да борави на Јахорини.