latinica  ћирилица
30/11/2019 |  20:18 ⇒ 20:48 | Аутор: РТС

"Орлове" на Европском првенству чекају Енглези и Хрвати (ФОТО)

Фудбалери Србије играће у Лондону у групи Д са Енглеском, Хрватском и Чешком Републиком уколико се пласирају на Европско првенство 2020. године.

"Орлови" су добили тешку групу на жребу у Букурешту, али прије тога морају да прођу плеј-оф Лиге нација крајем марта.

Изабраници Љубише Тумбаковића морају да побиједе на гостовању Норвешку и да потом пред домаћом публиком савладају Шкотску или Израел.

С обзиром на то да је побједник плеј-офа Лиге нације Ц смештен на треће мјесто у групи, играће против Чешке на отварању такмичења, док ће се у другом сусрету састати Енглеска и Хрватска.

Евентуални сусрет "орлова" са Хрватима биће први на неком великом такмичењу, пошто смо се до сада састајали само током квалификација.

Мечеви ће бити играни у Лондону и Глазгову.

Добили смо и "групу смрти", то је дефинитивно група Ф у којој се налазе бранилац титуле Португалија, Француска и Њемачка, док ће у њу ићи и неко од сљедеће четири репрезентације – Исланд/Бугарска/Мађарска/Румунија.

група А: Турска, Италија, Велс, Швајцарска

група Б: Данска, Финска, Белгија, Русија

група Ц: Холандија, Украјина, Аустрија, победник плеј-офа Лиге нација Д (Грузија, Сјеверна Македонија/тзв. Косово/Белорусија)

група Д: Енглеска, Хрватска, победник плеј-офа Лиге нација Ц (Србија/Норвешка/Шкотска/Израел), Чешка Република

група Е: Шпанија, Шведска, Пољска, побједник плеј-офа Лиге нација Б (БиХ/Словачка/Република Ирска/Сјеверна Ирска)

група Ф: Побједник плеј-офа Лиге нација А (Исланд/Бугарска/Мађарска/Румунија) Португалија, Француска, Немачка

Континентални шампионат на програму је од 12. јуна до 12. јула 2020. године у 12 градова – Копенхаген, Букурешт, Амстердам, Даблин, Билбао, Будимпешта, Глазгов, Минхен, Баку, Санкт Петербург, Рим и Лондон.