latinica  ћирилица
01/12/2019 |  08:23 ⇒ 09:52 | Аутор: СРНА

Возачи опрез, поледица на путу

Ауто-мото савез Републике Српске упозорио је јутрос возаче на поледицу, нарочито на дионицама у вишим предјелима, преко превоја и мостова, као и на прилазу тунелима.
Магла - Фото: РТРС
МаглаФото: РТРС

Саобраћај се на већини путних праваца одвија по претежно сувим коловозима, али додатан опрез се због магле савјетује на путним правцима у котлинама и дуж ријечних токова, док је на појединим путним правцима повећана опасност од одрона.

Због извођења минерских радова сутра ће повремено од 9.00 до 15.00 часова долазити до обуставе саобраћаја на локалитету Златиште-Требевић на регионалном путу Источно Сарајево-Требевић-Пале у максималном трајању до десет минута.

Радови су актуелни на магистралним путевима Каракај два-Дрињача, Бијељина-Шепак у мјесту Патковача, Модрича-Вукосавље /Јакеш/-Подновље-Шешлије-Јоховац-Руданка-Добој-Каруше /граница Српске и ФБиХ/, Јоховац-Руданка, Дрињача-Милићи-Власеница, Котор Варош-Ободник, Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трново, те у Приједору гдје је у току изградња кружне раскрснице.

Клизишта успоравају одвијање саобраћаја на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака, Лопаре /Мачковац/-Челић, Шековићи-Цапарде, те на локалном путу Горња и Доња Пискавица у мјесту Стрике, као и на локалном путу Сводна-Брезици у општини Нови Град.

У ФБиХ радови успоравају саобраћај на магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук. На овој локацији саобраћај се сваког дана одвија двосмјерно од 5.00 до 21.00 час, а од 21.00 до пола часа послије поноћи возила пролазе наизмјенично, док је од пола часа послије поноћи до 5.00 ујутро саобраћај кроз тунел обустављен.

За вријеме обуставе возила укупне масе до седам и по тона користе обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад седам и по тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Спорије се због радова саобраћа и на магистралним путним правцина Кључ-Босански Петровац преко превоја Ланиште, Сребреник-Орашје кроз тунел Орманица, Дољани-Метковић и Јајце-Црна Ријека на локалитету Здаљевац.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема дужих задржавања. И даље је на снази због безбједносних разлога обустава саобраћаја за теретна возила и аутобусе преко граничног прелаза Брчко-Гуња.

Возачи који планирају путовање ван граница Републике Српске и БиХ имају могућност да провјере тренутно стање саобраћаја на граничним прелазима Градишка, Градина, Нови Град, Козарска Дубица, Костајница, Рача, Павловића мост, Зупци, Брод, Шепак и Каракај.