latinica  ћирилица
01/12/2019 |  10:12 ⇒ 10:29 | Аутор: РТРС

Лету Штуке у Бањалуци; Емир Југо најавио сингл са гитаристом Душком Шобатом

Познати сарајевски бенд "Лету штуке" синоћ је одржао концерт у бањалучком КСБ-у.

Иако је прошла већ година од издавања њиховог посљедњег албума, бањалучка публика је тек синоћ имала прилуку да га чује уживо. У будућности фронтмен групе, Дино Шаран, каже да ће се и то промијенити набоље.

Фронтмен бенда Дино Шаран рекао је да је с нестрпљењем ишчекивао наступ пред публиком у Бањалуци и да је бањалучка публика сјајна.

- Имали смо паузу дискографску прилично дуго, неких седам година. Објавили смо у новембру прошле године албум "Топла вода", четврти по реду и ово је фактички прво представљање пред бањалучком публиком - каже Шаран.

Како Дино истиче, више неће правити дуге паузе између албума, већ ће чешће издавати синглове.

Лету штуке се могу похвалити и једним од најбољих бх гитариста средње генерације, Емиром Југом, који је некада свирао у бенду Нок аут. Прошле године је објавио свој први сингл, инструменталну мелодију “Фулл Хоусе“ коју је публика одлично дочекала .

- Мени је изазов дати нешто ново, другачије и нешто препознатљиво. Данас је пуно инструменталиста и мале дјеце која свирају фантастично, али све је некако исто. Тако да је највећи изазов што ми, гитаристи кажемо да се препознајемо по тону - истиче Југо.

Емир, осим ангажмана у бенду Лету штуке, кроз студијски рад као гитариста, аутор, аранжер и продуцент сарађује са многим извођачима у Сарајеву и БиХ. За сљедећу годину најављује сингл са гитаристом из Бањалуке Душком Шобатом.

- Ја сам Душка упратио преко ФБ и Јутјуб канала. Игром случаја десило се да ме контактира и пита да ли бих судјеловао у његовој инструменталној пјесми, на шта сам врло радо пристао. Прије тога сам је преслушао и врло лако смо се договорили, а да смо се прије упознали уживо - додаје Југо.

Заједнички сингл двојице врсних бх. гитариста требало би да буде објављен почетком године.