latinica  ћирилица
01/12/2019 |  14:34 ⇒ 14:34 | Аутор: РТРС

Радојичић: Без присуства у медијима нема бављења политиком

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изјавио је да без присуства у медијима нема бављења политиком.
Бањалука: Академија за политичке лидере - панел дискусија - Фото: СРНА
Бањалука: Академија за политичке лидере - панел дискусијаФото: СРНА

- Политика је блиско везана са медијима и нема бављења политиком у савремено вријеме без присуства у медијима, без односа са средствима за информисање - рекао је Радојичић, који је данас у Бањалуци учествовао у панел дискусији Академије за политичке лидере о односима политике и медија.

Он је додао да ту спадају и модерна средства информисања, попут друштвених мрежа на којима нису потребни посредници, већ се индивидуално уређују.

Радојичић је оцијенио да су политичка и медијска сцена на овим просторима доста подијељене.

- Колико год, чак и коректни били, од уређивачке политике доста зависи шта ће пренијети... Ако је негативно настројен, имаће негатив прилог, ако је позитивно настројен, имаће позитиван прилог, то је још једна од реалности - рекао је Радојичић.

На питање који би био главни савјет младим полазницима Академије за политичке лидере, Радојичић је, кроз шалу, рекао да се са новинарима не треба свађати.

- Увијек ми је задовољство да младим људима који су ушли у политичке воде пренесем нека своја искуства, јер сви они сигурно имају доста амбиција и ентузијазма, а добро им дође сваки савјет од нас који смо већ дуго у том послу - додао је Радојичић.

Акадмију је организовао Институт "Перпетум мобиле", чији је директор Илија Трнинић подсјетио да 12. генерација Академије за политичке лидере у БиХ има 20 полазника који долазе из 13 политичких партија и 14 градова из БиХ.

Он је поручио да је Академија отворена за све политичке партије и младе људе који су заинтересовани да уче о различитим вјештинама и знањима из области политичког живота и рада.

Трнинић је објаснио да се први модул, од укупно четири, односи на обраду тема заговарање, медији и лидерство.

Према његовим ријечима, током осталих модула касније ће се говорити и о људским правима, евро интеграцијама и другим модалитетима као што су изборне кампање, на који начин се усавршити и представити, те како да на најбољи начин заступају интересе младих у оквиру своје политичке партије.

Академија за политичке лидере/ке у БиХ је једногодишњи програм обуке који Институт "Перпетум мобиле" из Бањалуке проводи од 2007. године.