latinica  ћирилица
01/12/2019 |  18:56 ⇒ 02/12/2019 | 14:14 | Аутор: РТРС

Будите хумани - позовите 1411

Данас је и званично почела, десета по реду, хуманитарна акција "С љубављу храбрим срцима" под покровитељством предсједнице Републике Српске, Жељке Цвијановић.

Циљ овогодишње акције је прикупљање средстава за изградњу дневних центара за дјецу са потешкоћама у развоју, у Бањалуци и Требињу. Хуманитарни број 1411 биће активан до краја децембра.

За дјецу са потешкоћама у развоју, којој је потребан надзор 24 часа дневно, али и за њихове породице, које, због тога, често не могу да обављају своје свакодневне обавезе, изградња дневних ценатара у Бањалуци и Требињу, значајан је искорак ка обезбјеђивању системског приступа и помоћи.

- С обзиром да током трајања школе и након распуста дјеци са потешкоћама у развоју није обезбијеђен смјештај изградња овог центра би много значила родитељима и побољшао би се и сам статус дјеце - навела је Зорица Кузмановић, директорка ЈУ Центар Заштити ме.

Само родитељи дјеце са потешкоћама у развоју знају колико им је потребна помоћ у њиховом одгоју и колико ће могућности дјеци пружити савремени центри, за максималан развој њихових способности.

- Радостан сам и пресрећан што су се створили услови за изградњу једног савременог, модерног Центра за дјецу са потешкоћама у развоју гдје ће се пружати све потребне услуге - рекао је Мијат Шаровић, предсједник радне групе за израду дневног центра у Требињу.

Партнери предсједнице Републике и у овогодишњој хуманитарној акцији су млади умјетници из различитих дијелова Републике Српске, који ће својим перформансима покушати да, заједничким снагама, обезбиједе помоћ за своје другаре.

Од данас па до краја децембра активан је хуманитарни број 1411, као и жиро рачун 571-010-00002700-15 код Комерцијалне банке а.д. Бања Лука.