latinica  ћирилица
01/12/2019 |  19:09 ⇒ 02/12/2019 | 09:12 | Аутор: РТРС

Жеља десеточлане породице Ђуричић, да струја стигне и у њихов дом

Хоће ли породица Владимира и Гордaне Ђуричић из Велике Сочанице код Дервенте ускоро добити струју?

У овој породици одраста осам малишана, девето је на путу, а струја је дуже од три године искључена због дуга.

Нису гладни и жедни, немају ни услован смјештај, али су сви здрави и весели и пуни оптимизма.

То је породица Ђуричић у којој одраста осморо, а ускоро ће да стигне и девето дијете. Дуже од три године су без струје и сад кад су скоро скупили новац да отплате дуг искрсли су нови проблеми.

- Електродистрибуција не дозвољава прикључак док се кућа не легализује, да се зна ко је власник. Кућа је један кроз шест, седам, не знам ни ја тачно. Тако да је сад и то велико питање, треба те папире рјешавати - прича Владимир Ђуричић.

Због дуга за струју, који је нарастао на скоро 5.000 марака, не ради ни пумпа за воду па у кући нема воде. Мајка Гордана, иако у деветом мјесецу трудноће, све пере ручно.

- Без обзира на ситуацију нисам се ником ни жалила ни ништа, нити сам гдје ишла. Углавном, не жалимо се. Једино што немамо струју и купатило, то је све - скромна је Гордана.

Захваљујући добрим људима први пут добиће купатило у кући. Управо то малишани највише прижељкују.

Гордана и Владимир имају пет синова и три кћери. Мјесечно примају око 500 марака дјечијег и материнског додатка. У децембру стиже још једна беба, али пол не знају, кажу, само да је здрава.

- Кад кажу како деветоро, осморо дјеце да храниш, мени је то исто и кад сам имао троје и сад кад имам осморо. Ја сам радио и онда и дан данас радим и морам радити - истиче Владимир.

Малишани су, кажу родитељи, добри и послушни. Троје иде у школу. Отац тренутно ради на пилани, али не бира. Каже, сам би опремао и кућу, али без струје је немоћан.

Упркос проблемима, не губе наду. Жеља им је да прије славе, Светог Стефана, струја стигне и у њихов дом.