latinica  ћирилица
01/12/2019 |  20:26 ⇒ 20:36 | Аутор: СРНА

Шулић: Бегић не треба да скрнави споменике када шаље политичке поруке

Посланик СНСД у Народној скупштини Републике Српске Денис Шулић поручио је предсједнику младих бањалучког ПДП Ивану Бегићу да приликом слања политичких порука не треба да скрнави споменике.
Денис Шулић -
Денис Шулић

- Разумијем да сваки човјек који се бави политиком шаље политичке поруке, али те поруке, какве год оне биле, не смију се слати тако што ћете скрнавити споменике, у овом случају жртвама разорног земљотреса у Бањалуци - рекао је Шулић за Алтернативну телевизију.

Он истиче да се сваки Бањалучанин, па и сваки грађанин Републике Српске са пијететом треба сјећати свих жртава овог разорног земљотреса 1969. у којем је 15 људи страдало, 1.117 повријеђено, а 86.000 објеката је уништено.

Говорећи о могућности да буде именован за потпредсједника Народне скупштине Републике Српске, Шулић је рекао да је само спомињање његовог имена у том контексту за њега велика част.

- Сама чињеница да се моје име спомиње у категорији да могу постати потпредсједник Народне скупштине Републике Српске, за мене представља велику част и обавезу - рекао је Шулић.

Предсједник Младих бањалучког ПДП Иван Бегић оскрнавио је данас на Тргу Крајине спомен-обиљежје које подсјећа на разорни земљотрес који је погодио Бањалуку 1969. године.

Бегић је на "Криви сат" поставио знак забране проласка за пјешаке, уз поруку "Криви сат је доказ да је код нас све криво!", а потом је снимак објавио на друштвеним мрежама.