latinica  ћирилица
01/12/2019 |  20:43 ⇒ 21:18 | Аутор: srpskainfo.com

Цедевита нанијела четврти пораз Београђанима (ФОТО)

Црвена звезда је доживјела већ четврти пораз у АБА лиги.
Цедевита нанијела четврти пораз Црвеној Звезди (Фото: KKCedOL) - Фото: Тwitter
Цедевита нанијела четврти пораз Црвеној Звезди (Фото: KKCedOL)Фото: Тwitter

Цедевита Олимпија је искористила све грешке Београђана и заслужено славила у деветом колу 75:64. Домаћи тим је доминирао у скоку, док су гости били лоши у готово свим сегментима игре.

Црвена звезда је одлично отворила меч. Повели су Београђани са 6:0, затим имали и 12:4, али онда је на сцену ступио Рајан Боутрајт. Серија његових поена, погођена тројка и пуно боља игра домаћих у одбрани донијели су велики преокрет. Цедевита Олимпија је казнила безидејну игру Београђана и дошла до плус 12 (33:21).

При резултат 35:23 у игру се враћа плејмејкер Звезде Лорензо Браун који је иницирао нову серију овај пут гостију од 9:0, па се на одмор отишло са 35:32.

На старту трећег дијела домаћи су успјели да се одвоје захваљујући поенима бившег члана Црвене звезде Марка Симоновића који је везао пет поена, па је Цедевита повела 47:37. Ипак, у финишу овог периода Београђани су успјели да смање заостатак и приђу на минус 5 (48:53).

Одлични Лорензо Браун је затим опет довео свој тим до минус 4 (51:55) а гости су затим прокоцкали неколико напада којима су могли да се у потпуности врате у меч. Умјесто тога, Боутрајт је на другој страни погодио тројку и домаћи тим је након тога отишао на 62:51.

Човић је са двије тројке смањио заостатак 62:57, али је након тога својим потезима омогућио словеначком представнику да се опет одлијепи. Марко Симоновић тројком, а затим и Јака Блажић који је украо лопту Човићу вратили су предност домаћин на 68:57, чиме је практично био и ријешен побједник.

Рајан Боутрајт је убацио 17 поена у тиму Цедевита Олимпије, а Марко Симоновић је додао 16. Код блиједе Звезде Лорензо Браун је имао 17 поена.