latinica  ћирилица
02/12/2019 |  08:02 | Аутор: РТС

Ђоковић се враћа на турнир на којем није играо 13 година

Други тенисер свијета Новак Ђоковић би наредне сезоне, прије Аустралијан опена, требало да се врати на турнир у граду у којем је освојио трећу титулу у каријери. Ђоковић планира да се врати на АТП турнир у аустралијском Аделејду на којем није играо скоро 13 година.
Новак Ђоковић  (Фото:.facebook.com/NoleFanClub.) -
Новак Ђоковић (Фото:.facebook.com/NoleFanClub.)

Новак ће 2020. годину отворити АТП купом, на којем ће заједно са Душаном Лајовићем представљати Србију од 6. јануара.

Послије тога се очекивало да Новак направи паузу до Аустралијан опена (20. јануар), али изгледа да се предомислио, на велико изненађење тениске јавности.

Тениски новинар Мичал Самулски на свом Твитер профилу објавио је информацију да се Новак Ђоковић одлучио на турнир из серије 250 у Аделејду.

Ђоковић је први и једини пут наступао у на турниру у аустралијском давне 2007. године када је у финалу побиједио Криса Гучионеа са 6:3, 6:7 (6-8), 6:4 и освојио трећу титулу у каријери.

Тај турнир се годину дана касније угасио, а сада, 2020. године, враћа на у календар мушког тениса у виду великог пројекта Тениског савеза Аустралије.

Српски тенисер је годину завршио на другом мјесту АТП ранг листе и биће му веома тешко да у јануару преузме трон од Рафаела Надала пошто брани трофеј на првом гренд слему, али је сигурно да ће евентуалном побједом добио 250 бодова и побољшао своје шансе.

Поред Новака за Аделејд су се до сада одлучили Алекс де Минор, Феликс Оже-Алијасим, Лука Пуј, Андреј Рубљов, Тејлор Фриц, Пабло Карењо-Буста, Кристијан Гарин, Јан-Ленард Штруф...

Наградни фонд новог турнира који је на програму од 12. до 18. јануара биће 561.345 долара, од чега ће побједнику припасти 89.435 долара.