latinica  ћирилица
02/12/2019 |  10:13 | Аутор: СРНА

НСРС сутра о измјенама Закона о стварним правима

Сједница Народне скупштине Републике Српске биће настављена сутра у Бањалуци разматрањем Приједлога закона о измјенама и допунама Закона о стварним правима.
Народна скупштина (Фото: narodnaskupstinars.net) -
Народна скупштина (Фото: narodnaskupstinars.net)

На дневном реду другог дијела осме редовне сједнице су и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о геолошким истраживањима, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о Гарантном фонду Републике Српске, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о добровољним пензијским фондовима и пензијским плановима и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о дјечијој заштити.

Посланици ће разматрати и Нацрт закона о пореском поступку, нацрте закона о високом образовању и о обезбјеђењу квалитета у високом образовању - обједињено, као и Нацрт закона о остваривању права на бесплатну правну помоћ и Нацрт закона о спорту.

Биће разматран и Нацрт закона о измјенама и допуни Закона о регистру запослених код корисника буџетских средстава Републике Српске - приједлог народних посланика Јелене Тривић, Драшка Станивуковића и Небојше Вукановића, Нацрт закона о измјени Закона о јединственом регистру финансијских извјештаја и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о рачуноводству и ревизији.

Посланици ће разматрати и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о јавно-приватном партнерству у Републици Српској, Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о концесијама и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о заштити животне средине.

На дневном реду је и извјештај Правобранилаштва Републике Српске о раду за прошлу годину, те приједлози одлука о распуштању Скупштине општине Рудо и Скупштине општине Теслић, који ће бити разматрани обједињено.

Скупштина ће разматрати и приједлог одлуке о усвајању дијела Плана парцелације за ауто-пут и гасовод дионице Вукосавље-Брчко и Брчко-Рача по скраћеном поступку за дионицу Брчко-Бијељина-Рача, као и приједлог одлуке о изради Плана парцелације за ауто-пут Бањалука-Приједор по скраћеном поступку.

Почетак сједнице заказан је за 10.00 часова.

У првом дијелу ове сједнице, по хитном поступку размотрен је сет измјена закона о платама радницима у управи, просвјети, култури, високом образовању, МУП-у и правосуђу који предвиђа да плате запосленима у јавном сектору или онима који их примају из буџета Српске буду повећане од пет до 20 одсто.