latinica  ћирилица
02/12/2019 |  15:42 ⇒ 15:50 | Аутор: СРНА

Брнабић - Смајић: У фокусу унапређење билатералних односа

Премијер Србије Ана Брнабић примила је у наступну посјету амбасадора БиХ у Србији Аиду Смајић и изразила увјерење да ће након формирања новог Савјета министара доћи до убрзања активности везаних за отворена питања двије земље, што ће допринијети и унапређењу билатералних односа.
Аида Смајић и Ана Брнабић - Фото: СРНА
Аида Смајић и Ана БрнабићФото: СРНА

Током сусрета, у петак, 29. новембра, разговарано је о унапређењу билатералних односа БиХ и Србије, саопштено је из Министарства иностраних послова у Савјету министара у техничком мандату.

Смајићева је истакла значај рјешавања отворених питања између двије земље, посебно када је ријеч о граници, имовинско-правним односима, те убрзању активности у вези са започетим и планираним инфраструктурним пројектима.

Она је нагласила и шта су спољнополитички приоритети БиХ, те указала на значај недавно усвојеног Програма реформи у Предсједништву БиХ.

Брнабићева је Смајићевој пожељела добродошлицу и успјешан мандат, те нагласила да су билатерална сарадња, међусобно уважавање и равноправан однос веома значајни за стабилност и мир на западном Балкану.