latinica  ћирилица
02/12/2019 |  15:52 ⇒ 15:55 | Аутор: СРНА

Милићи: За двије године рођено 500 беба

У Породилишту Специјалне болнице "Боксит" у Милићима од новембра 2017. године, када је ова установа формирана, до данас је рођено 500 беба, а Мири Јанковић мајци 500. бебе уручен је поклон бон од 1.000 КМ.
Породилиште у Милићима - Фото: СРНА
Породилиште у МилићимаФото: СРНА

- Са поносом истичемо да је у нашем породилишту јуче рођена 500. беба. Колектив Болнице упућује најискреније честитке, са жељом да буде жива и здрава - саопштено је из Службе за односе са јавношћу Компаније "Боксит", која је оснивач и власник ове здравствене установе.

Из Породилишта истичу да је број рођених беба резултат континуираног настојања свих запослених у овој установи да будућим мајкама и новорођеним бебама омогуће врхунски медицински третман, уз примјену савремених метода у акушерству.

- Истичемо да је у нашем породилишту повећан број захтјева за такозвани безболни порођај, односно порођај у епидуралној аналгезији. На такав начин у протеклом периоду обављено је 30 одсто порођаја - наведено је у саопштењу.

Мири Јанковић /38/ из Зворника и њеном супругу Његошу ово је четврти син.

Јанковићева је рекла Срни да најстарији син има 21 годину, средњи 16, а млађи 10 година.

- Тројицу синова сам родила у другој установи, али услови се не могу поредити са оним у Породилишту у Милићима. Нисам се надала да су услови овако добри. Све је супер - и доктори и сестре и бабице - рекла је Јанковићева, која је уз осмјех поручула мајкама да рађају, да би нас било што више.

У протекле двије године породилиште из Милића, осим трудницама из ове и сусједних општина, пружало је гинеколошке и акушерске услуге и трудницама из регије.