latinica  ћирилица
02/12/2019 |  16:03 ⇒ 03/12/2019 | 00:40 | Аутор: РТРС

Вишковић у Пекингу и са представницима АВИК-а

Премијер Републике Српске Радован Вишковић током тродневне посјете Кини одржаће више састанака у Пекингу са представницима Кинеске националне аеро-технолошке корпорације за међународни инжењеринг која је заинтересована да са Владом Српске партнерски реализује велике пројекте у енергетици и другим областима.

Вишковић ће посјетити и Индустријску и комерцијалну банку Кине, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Заједно са Вишковићем у посјети Кини бораве министар енергетике и рударства Петар Ђокић и генерални директор Електропривреде Републике Српске Лука Петровић.

- Интересовање кинеских партнера је за сарадњу на пројектима у области енергетике, конкретно у изградњи неких хидроелектрана у Републици Српској. Поред тога ми смо претходних неколико мјесеци разговарали о могућности да инвестирају и у друге области наше индустрије. У том смислу очекујемо да ћемо имати позитиван став кинеских партнера да желе изградити једну цементару у Републици Српској, једну фабрику цијеви специфичне намјене, а такође потписаћемо и меморандум о заједничком раду на изради студије за изградњу аеродрома у Требињу - рекао је Ђокић.

Повезане вијести:

Делегација Владе у Кини о градњи три хидроелектране (АУДИО)