latinica  ћирилица
02/12/2019 |  16:22 ⇒ 20:06 | Аутор: СРНА

Одгођена најављена сједница Савјета министара у техничком мандату

Одгођена је за сутра најављена сједница Савјета министара у техничком мандату, објављено је на сајту ове институције, али није наведен и разлог.
Сарајево - Фото: РТРС
СарајевоФото: РТРС

На предложеном дневном реду сједнице су, између осталог, материјали Министарства безбједности који се односе на ситуацију у области миграција у БиХ у вези са повећаним приливом миграната, те приједлог овог министарства за именовање директора Агенције за истраге и заштиту.

Независни одбор Парламентарне скупштине БиХ спровео је конкурсну процедуру за избор директора Сипе на којој је највише бодова освојио досадашњи директор ове агенције Перица Станић, али је предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић изјавио да нема начина да Савјет министара у садашњем сазиву у присуству представника ове странке именује директоре Сипе и Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ.

Према предложеном дневном реду, Савјет министара у техничком мандату требало би да размотри информацију о конкретним мјерама и активностима које је потребно предузети у оквиру процеса европских интеграција БиХ, а коју је Дирекција за европске интеграције припремила ради реализације закључка са треће редовне сједнице Предсједништва БиХ.