latinica  ћирилица
02/12/2019 |  16:49 ⇒ 19:17 | Аутор: Б92

"Изгубио је пет лопти, сви су били бијесни .. Онда је узео лопту и дао гол"

Српски фудбалер Немања Радоњић тренутно је највећа звијезда Олимпик Марсеја, а саиграчи у француском клубу пуни су били ријечи хвале за њега.
Немања Радоњић (фото: twitter.com/om_english) -
Немања Радоњић (фото: twitter.com/om_english)

- Понекад не игра добро, а опет да гол. Против Тулуза је изгубио првих пет лопти, сви су били бијесни, а онда је узео лопту и дао гол. То је Немања - рекао је Кевин Стротман француским медијима.

Радоњић је прво био стрелац у побиједи 2:0 против Тулуза, а потом је донио побједу Олимпику над Брестом голом у финишу сусрета.

- Надам се да ће му ово послужити као стимулација јер заиста напорно ради на тренинзима - казао је Стротман.

Аутори наводе да је Немања Радоњић за многе навијаче Олимпика само један у низу пропалих странсфера. Многи фудбалери у том клубу нису оправдали очекивања.

Критикован је прије свега због неспретности и недостатка колективног духа послије доласка из Црвене звезде 2018. године.

Његове лоше игре су у складу са резултатима клуба, који није успио да се пласира у Лигу шампиона, потом чак ни у Лигу Европе.

Радоњић је изгубио мјесто у стартној постави, али није одустајао и максимално је искористио одсуство повређеног Флорана Тована.

Сада циља повратак на мјесто у првој постави код тренера Андреа Виљаш-Боаша.

- Он има невјероватну брзину и технику. Сада мора да има и константност. Послије двије утакмице у којима је ушао и био кључни играч можете да осјетите да има и самопоуздање - навео је капитен екипе Стив Манданда.

Марсеј је везао четири побједе и други је у првенству Француске са 28 бодова, пет мање од водећег Пари Сен Жермена.

Наредну утакмицу играће у уторак од 19.00 против Анжеа у гостима.