latinica  ћирилица
03/12/2019 |  08:12 ⇒ 08:13 | Аутор: РТРС

Јутро облачно са падавинама, послијеподне разведравање

У Републици Српској и Федерацији БиХ прије подне биће облачно и хладно вријеме са кишом, сусњежицом и снијегом, а послијеподне се очекује престанак падавина и разведравање.
Сунчан зимски дан - Фото: РТРС
Сунчан зимски данФото: РТРС

Највиша дневна температура биће од нула до шест степени Целзијусових, на планинама око минус два.

Ујутру на западу и сјеверозападу хладно уз умјерену облачност и суво, са маглом или сумаглицом мјестимично. У централним и источним предјелима ујутро киша и сусњежица, на планинама на истоку снијег, а на југу Херцеговине киша мјестимично.

До поднева се у свим предјелима очекује престанак падавина и дјелимично разведравање, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

У другом дијелу дана преовладаваће углавном суво и прохладно уз умјерену до претежну облачност и са сунчаним периодима.

Дуваће слаб вјетар сјеверног и сјевероисточног смјера, а у Херцеговини умјерено јака бура.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Бјелашница минус девет, Хан Пијесак минус пет, Соколац, Чемерно и Иван седло минус четири, Калиновик минус три, Мркоњић Град, Дрвар и Сарајево минус један, Сребреница, Градачац, Ливно, Приједор, Тузла и Зеница нула, Бањалука, Бијељина, Бихаћ и Зворник један, Билећа пет, Мостар шест, Столац седам, те Требиње и Неум осам степени Целзијусових.

Падавине у протекла 24 часа: Бањалука 34 литра по метру квадратном, Мраковица 29, Рибник 28, Нови Град 26, Хан Пијесак 24, Приједор 22, те Србац 19 литара.