latinica  ћирилица
03/12/2019 |  21:54 ⇒ 21:57 | Аутор: СРНА

Силвана Арсовић примљена у болницу

Силвана Арсовић, против које је косовско Специјално тужилаштво подигло оптужницу за умјешаност у убиство лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића, примљена је вечерас у Здравствени центра у сјеверном дјелу Косовске Митровице због погоршаног здравственог стања и повишеног крвног притиска.
Здравствени центар Косовска Митровица (фото: kbckm.rs) -
Здравствени центар Косовска Митровица (фото: kbckm.rs)

Дежурни интерниста Небојша Србљак рекао је да је здравствено стање Арсовићеве тренутно стабилно.

- Пријем у коронарну јединицу Интерног одјељења обављен је око 18.00 часова због главобоље, болова у грудима и узнемирености. На пријему је притисак био око 170, а током давања терапије и даље хоспитализације дошло је до даљег пораста притиска. Пратићемо какво ће даље стање бити - рекао је Србљак.

Према оцјени Ксеније Божовић из Грађанске иницијативе СДП тешко здравствено стање Арсовићеве, која је била Ивановићева секретарица и која и данас обавља тај посао у Иницијативи, проузроковано је "подизањем, без икаквих доказа, оптужнице против ње".

- Ово је, најблаже речено, ужас који се спроводи над самохраном мајком и оданим пријатељем покојног Оливера Ивановића. Огромни притисци који трају готово две године, одразили су се и на њено здравствено стање које се од јуче нагло погоршало. Нама остаје да се молимо, да она ову тешку ситуацију ријеши на најбољи начин и да сви заједно докажемо да није крива - навела је Божовићева за "Косово онлајн".

Специјално тужилаштво Косова поднијело је Основном суду у Приштини оптужницу против Недељка Спасојевића, Марка Рошића, Драгише Марковића, Рада Басаре, Жарка Јовановића и Арсовићеве, у оквиру случаја убиства Оливера Ивановића.

Специјално тужилаштво наводи да су Спасојевић, Рошић и Басара у притвору, док су за наводно организаторима ове групе Миланом Радојичићем, Звонком Веселиновићем и Жечком Бојићем расписане међународне потјернице јер су у бјекству.

Оливер Ивановић убијен је испред сједишта Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" у сјеверном дијелу Косовске Митровице 16. јануара прошле године, са шест хитаца испаљених из, како се сумња, возила у покрету.