latinica  ћирилица
04/12/2019 |  07:59 | Аутор: СРНА

Сједнице Колегијума Представничког дома

У Сарајеву би данас требало да буду одржане сједнице Колегијума Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ и овог тијела у проширеном саставу на којима се очекује договор о одржавању 4. хитне сједнице овог дома, а у плану је и разматрање извјештаја о извршењу буџета институција и међународних обавеза БиХ за период јануар-април.
Представнички дом - Фото: Тwitter
Представнички домФото: Тwitter

Сједница Колегијума Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ заказана је за 11.00 часова, а у 12.00 часова Колегијума Представничког дома у проширеном саставу.

Ове сједнице одржавају се уочи сутрашњег хитног засједања Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ на којем би требало да буде потврђено именовање предсједавајућег Савјета министара Зорана Тегелтије.

На дневном реду је и именовање чланова сталних комисија Представничког дома:
Уставноправне, те комисија за спољне послове, за спољну трговину и царине, за финансије и буџет, за саобраћај и комуникације и Комисије за остваривање равноправности полова, објављено је на веб-страници парламента БиХ.

Тегелтију је 19. новембра именовало Предсједништво БиХ, а препоруку да се потврди потом је дала и Комисија за именовање Савјета министара.