latinica  ћирилица
04/12/2019 |  08:24 | Аутор: СРНА

Данас хладно и сунчано

У Републици Српској и Федерацији БиХ након веома хладног јутра биће претежно сунчано, уз умјерену облачност и дневну температуру од минус један до девет степени Целзијусових.
Сунчан зимски дан - Фото: РТРС
Сунчан зимски данФото: РТРС

Јутрос је претежно ведро и веома хладно на планинама са јачим мразом, а у нижим предјелима са маглом или ниском облачношћу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана биће претежно сунчано, уз малу до умјерену облачност, а по појединим котлинама и долинама је могуће задржавање магле или ниске облачности већи дио дана.

Дуваће слаб вјетар источног и сјевероисточног смјера, у Херцеговини умјерено јака бура, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Дневна температура ваздуха од минус један до пет, на планинама око минус три, а на југу око девет степени Целзијусових.

Температура измјерена јутрос у 8.00 часова: Бјелашница минус 12 степени Целзијусових, Чемерно минус седам, Хан Пијесак, Калиновик и Дринић минус пет, Соколац, Гацко и Мркоњић Град минус четири, Мраковица и Шипово минус три, Сарајево, Тузла, Зеница, Бијељина, Билећа и Рибник минус два, Србац минус један, Фоча, Вишеград, Рудо, Приједор, Градишка и Нови Град нула, Бањалука, Сребреница, Добој и Зворник један, Требиње два, а Мостар и Неум пет степени Целзијусових.

Висина снијега јутрос у 7.00 часова: Калиновик и Шипово четири центиметра, Рибник седам, Соколац девет, Мркоњић Град 11 и Дринић, Хан Пијесак и Чемерно 12 центиметара.