latinica  ћирилица
04/12/2019 |  09:48 ⇒ 12:57 | Аутор: СРНА

Савчић: Књижицу може поцијепати само онај ко није истински борац

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић истакао је да књижицу БОРС-а може поцијепати само неко ко се истински не доживљава као борац.
Миломир Савчић - Фото: СРНА
Миломир СавчићФото: СРНА

- /Функционер СДС-а/ Драган Мектић је био припадник МУП-а и по природи посла који је радио и дужности коју је имао није много времена провео у борбеним дејствима. Али и то што он ради, као и оно што ради /предсједник Организације старјешина Војске Републике Српске/ Милован Милутиновић посљедица је настојања да се БОРС увуче у дневну политику. То не желим, никада то нећу дозволити и питања која су ствар дневне политике нису на дневном реду наших органа - каже Савчић.

Он је оцијенио да га Милутиновић и Мектић нападају јер се током пет година на челу БОРС-а трудио да дјеловањем и изјавама има неутралан и објективан став.

- Нападају ме зато што би жељели да будем средство у њиховим рукама за остваривање њихових циљева. То нећу и не желим, а чим се не понашате онако како они мисле да треба, ви сте њима мета. Према једнима, требало би да будем у непријатељским односима са владајућом структуром, а с друге стране се очекује да будем непријатељски расположен према опозицији. Не желим да БОРС буде ни антивладина, ни антиопозициона организација, а то не желим да будем ни ја лично -  рекао је Савчић за данашњи Глас Српске.

Он је поручио да, док год је на челу БОРС-а, неће дозволити да организацију увуку у политику, нити да она служи за политичка поткусуривања.

- Да сам хтио да се борим за власт, био бих у некој политичкој партији, а не у БОРС-у и зато не желим да будем ничији ни вјетар у леђа, ни вјетар у прса када се ради о политици и формирању власти - рекао је Савчић.

Према његовим ријечима, изборна скупштина БОРС-а спроведена је у складу са Статутом, конституисани су сви органи и све иде својим током када је ријеч о побољшању положаја борачке популације.

- Посебно бих да истакнем да смо поред свега што се дешава, свих атака и свеукупне ситуације у Републици, успјели да сачувамо јединство. БОРС броји више од 140.000 чланова, међу којима су људи различитог политичког опредјељења. У таквим условима сачувати јединство је изузетно значајан успјех - рекао је Савчић.

Он је нагласио да јединство није нарушило ни оснивање Организације старјешина Војске Републике Српске, наводећи да је то минорна организација која као и неке друге броји по неколико чланова.