latinica  ћирилица
04/12/2019 |  10:37 ⇒ 10:41 | Аутор: СРНА

Дјеца из Чајнича учесници хуманитарне манифестације

Дјеца из обданишта у Чајничу учествоваће у 10. хуманитарној манифестацији "С љубављу храбрим срцима" која ће, под покровитељством предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић, бити одржана 22. децембра у Бањалуци.

Директор обданишта Вукашин Катана захвалио је предсједнику Српске што је изабрала да дјеца из Чајнича, као изразито неразвијене општине, учествују у овој акцији.

- Наше мало, некоме значи много. Средства ће бити искориштена за изградњу дневних центара за дјецу са сметњама у развоју у Требињу и Бањалуци. Надам се да ће у свим градовима Републике Српске бити изграђени ти центри - рекао је Катана Срни.

Он је позвао људе добре воље да се позивом на број 1411, који ће бити активан до 31. децембра, укључе у ову хуманитарну акцију.

Акцију "С љубављу храбрим срцима", коју је покренуо некадашњи предсједник Републике Српске Милорад Додик, већ десету годину организује кабинет предсједника Републике.

Захваљујући овој акцији до сада је прикупљен новац за дјецу обољелу од малигних болести и дијабетеса, за дјецу са посебним потребама и поремећајима у развоју и аутизмом, са ријетким генетским болестима, те дјецу са потешкоћама покрета.

Новцем прикупљеним у овој акцији изграђени су Родитељска кућа и Центар за превенцију развојних тешкоћа за мајку и дијете, а обезбијеђена је и подршка Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству.

Партнери предсједнице Републике и у овогодишњој хуманитарној акцији су млади умјетници из различитих дијелова Републике Српске који ће својим умјетничким перформансом покушати да заједничким снагама обезбиједе помоћ за другаре.

Министарство финансија Републике Српске отворило је код Комерцијалне банке Бањалука за уплате донација физичких и правних лица рачун посебних намјена "С љубављу храбрим срцима", а број је 571-010-00002700-15.

Донаторско вече биће одржано 22. децембра у 17.00 часова у Културном центру Бански двор у Бањалуци.