latinica  ћирилица
04/12/2019 |  11:22 | Аутор: ТАНЈУГ

Чеферин: ВАР није добар, мора нешто да се мијења

Предсједник Европске фудбалске уније Александар Чеферин изјавио је да није задовољан ефектима увођења видео технологије (ВАР) и да је неопходно направити промјене.
Александер Чеферин (Фото:www.dfb.de) -
Александер Чеферин (Фото:www.dfb.de)

- Ако имате велики нос могу да вам пониште гол због офсајда - рекао је Чеферин у интервјуу за Мирор, и додао, да ће његов приједлог бити да се не прекидају напади и не поништавају голови због минималног офсајда од 10-20 центиметара.

Он је додао да тренутно не постоје јасна правила којима ће се судије водити.

- Недавно смо у Ниону имали састанак са најбољим тренерима свијета. Били су ту Јирген Клоп, Пеп Гвардиола, Макс Алегри, Карло Анћелоти и Зинедин Зидан. Представник судија Роберто Розети показао је једну ситуацију играња руком и питао да ли је то пенал? Половина је рекла "да", друга да није. То мора да се ријеши - навео је први човјек УЕФА.

Такође, не свиђа му се што се ВАР различити користи и што је технологија одузела спонтаност игри.

- Погледајте Енглеску, тамо се неке ствари ни не провјеравају. Са друге стране, у Италији гледају ситуације по пола сата, не свиђа ми се све то. Помоћне судије више уопште не дижу заставицу, само чекају, чекају и чекају. Фудбалери су престали да се радују головима и прво чекају да виде шта ће ВАР рећи - поручио је Чеферин.