latinica  ћирилица
04/12/2019 |  13:36 ⇒ 13:49 | Аутор: СРНА

Сутра потврда именовања Тегелтије

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Денис Звиздић очекује да ће на сутрашњој сједници овог дома бити потврђено именовање Зорана Тегелтије за предсједавајућег Савјета министара и да ће до краја године бити именовани министри и њихови замјеници у тој институцији.
Зоран Тегелтија - Фото: РТРС
Зоран ТегелтијаФото: РТРС

Према његовим ријечима, трочлани Колегијум, а потом и Проширени колегијум Представничког дома постигли су договор у вези са одржавањем сутрашње хитне сједнице овог дома на којој су двије тачке - именовање сталних комисија, чиме ће бити завршено конституисање овог дома, те потврђивање Тегелтије за предсједавајућег Савјета министара.

Изразивши очекивање да ће Представнички дом потврдити сутра Тегелтију за предсједавајућег Савјета министара, Звиздић је рекао да послије тога слиједи достављање имена за министре и замјенике министара, те процедуре провјере које проводе Централна изборна комисија и Агенција за истраге и заштиту.

- Очекујемо да ћемо до краја године бити у прилици да именујемо комплетан Савјет министара БиХ - закључио је Звиздић, који је и предсједавајући Савјета министара у техичком мандату.

Најављујући за 18. децембар прву редовну сједницу Представничког дома, он је рекао да ће Дом бити спреман када добије коначну провјеру за министре и замјенике министара да именује Савјет министара.

- Планирамо у јануару одржати двије редовне сједнице како бисмо ухватили ритам усвајања закона, а посебно финансијских споразума који су већ дуго на чекању у Представничком дому - навео је Звиздић.

Када је ријеч о разговорима унутар бошњачких партија о расподјели мјеста у Савјету министара, Звиздић је рекао да мисли да су они у току и да ће врло брзо бити спремна њихова имена и пратећа документација за провјеру, како би што прије био именован Савјет миинстара.