latinica  ћирилица
04/12/2019 |  13:42 | Аутор: СРНА

Решић: Приоритет - јачање локалних заједница

Министар упрве и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић истакла је данас у Сомбору да су за Српску приоритет све активности којима ће бити ојачане локалне заједнице.
Министарка Лејла Решић - Фото: РТРС
Министарка Лејла РешићФото: РТРС

- Мрежа асоцијација локалних власти Југоисточне Европе и те како нам је важна, јер је то одлична прилика да успоставимо боље везе које ће водити до заједничких пројеката - рекла је Решићева на Форуму жена начелника локалних заједница у Југоисточној Европи.

Решићева је нагласила да су начелнице општина из Републике Српске са Савјетом Европе покренуле иницијативу о подршци женама начелницама, саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске.

- Форум нам је јако битан, јер идеја наших начелница је већ довела до тога да потпишу споразум са Савјетом Европе. Тај споразум посебно акцентује политичко и економско јачање жена и зато је и овај догађај у Сомбору својеврстан вид подршке томе - указала је Решићева.

Форуму присуствују 22 градоначелнице/начелнице локалних заједница у Југоисточној Европи, представници Савеза општина и градова из девет земаља овог региона, као и скупштина општина и УН.