latinica  ћирилица
04/12/2019 |  17:39 ⇒ 18:47 | Аутор: СРНА

Сљедеће године представништво Српске у Словенији

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик најавио је да ће Република Српска наредне године отворити представништво Републике Српске у Словенији.
Милорад Додик са представницима Срба - Фото: СРНА
Милорад Додик са представницима СрбаФото: СРНА

Додик се вечерас у Љубљани састао са представницима Срба у Словенији и том приликом нагласио да је веома важно да се организују српска удружења гдје год живи српска дијаспора.

- Веома је значајно да се оснивају удружења Срба, као што је ово у Љубљани. Задовољство је видјети српску заједницу да ради на очувању српског идентитета, српског језика, писма... Без обзира гдје живите, никада не треба заборавити своје поријекло и своје корјене - нагласио је Додик.

Он је рекао да треба градити и храмове, јер је црква један од најзначајнијих елемената српског националног идентитета и има веома важну улогу у животу Срба.

- Треба да се окупљамо у црквама, да обиљежавамо своје празнике и очувамо свој идентитет. Црква је увијек уз нас и ми морамо бити уз Цркву - истакао је Додик, додавши да никада не треба заборавити своје духовне, културне и националне вриједности.

Представници Срба у Словенији рекли су да су задовољни својим положајем у Словенији те да, између осталог, раде на увођењу српског језика као допунске наставе у основним школама.

Они су захвалили српском члану Предсједништва БиХ на посјети и изразили задовољство најавом да ће сљедеће године бити отворено представништво Српске у Љубљани.