latinica  ћирилица
04/12/2019 |  21:01 ⇒ 21:04 | Аутор: СРНА

Вулин: Поновљена Пленковићева лаж неће постати истина

Министар одбране Србије Александар Вулин рекао је да лаж о агресији на Хрватску неће постати истина, колико год пута је поновио хрватски премијер Андреј Пленковић.
Александар Вулин - Фото: РТРС
Александар ВулинФото: РТРС

Вулин је, реагујући на изјаву Пленковића на самиту НАТО-а у Лондону да се "Хрватска сјећа како је то не бити чланица Алијансе, а бити жртва агресије и политике Слободана Милошевића због које је Хрватска претрпјела велике жртве", истакао да хрватски премијер треба да помене српске жртве током грађанског рата у Хрватској.

- Када је већ почео да набраја жртве и посљедице грађанског рата у Хрватској, Пленковић је могао да помене и да је из Хрватске протјерано готово 500.000 Срба држављана Хрватске, само у злочиначкој акцији `Олуја` 250.000, те да је током грађанског рата убијено више хиљада Срба - рекао је Вулин.

Вулин је навео да би Пленковић, ако већ прави рачун о ратној штети, могао да израчуна "колико вреде десетине хиљада запаљених и опљачканих српских кућа по селима, као и станова у градовима отетих од Срба".

Пленковић је, указује Вулин, пропустио да помене пензије које су ускраћене Србима, године избрисаног радног стажа, дионице друштвених предузећа која су приватизована без учешћа протјераних Срба, држављана Хрватске.