latinica  ћирилица
05/12/2019 |  10:07 ⇒ 10:27 | Аутор: Б92

Шести пут заредом – Новак Ђоковић!

Ко су најјачи, најпознатији, најпопуларнији и тржишно занимљиви спортисти и спортисткиње и спортски клубови у региону ове године?

Дванаести пут за редом у Словенији, а седми пут у Србији и Хрватској, Медиана Група (Институт за истраживање потрошача, тржишта и медија) у сарадњи са агенцијом Спорт Медиа фокус, реализовала је квантитативно истраживање које представља најпрепознатљивије, најпопуларније, успјешне и маркетиншки занимљиве спортисткиње, спортисте и спортске клубове у ове три државе.

Истраживање обухвата сљедеће категорије: "Свијест" ("Познавање"), "Трансакцију" (знање и праћење резултата), "Leading Edge Edge" (водећи у свом спорту), "Задовољство са постигнутим резултатима", "Успјех" (тренутни и потенцијални резултати), "Личност" (задовољство, повјерење), "Укључивање у навијање" и "Учешће фанова" (само за клубове).

Кључни налази из ове студије биће приказани у неколико таласа. Овом приликом су представљени резултати везани за најјачи бренд спортиста у Србији.

Награда Спортски бренд у категорији спортиста у Србији припао је тениској звијезди Новаку Ђоковићу. Најбољи играч свијета освојио је награду за најјачи спортски бренд међу спортистима у Србији у 2019. години.

Новак је ово престижно признање добио шести пут за редом.