latinica  ћирилица
05/12/2019 |  11:54 ⇒ 12:08 | Аутор: Б92

Дебакл Српкиња, слиједи Словенија за другу рунду

Рукометашице Србије доживјеле су други узастопни пораз на Свјетском првенству, најубједљивији у Јапану.
СП у рукомету - Србија изгубила од Холандије (фото:IHF) -
СП у рукомету - Србија изгубила од Холандије (фото:IHF)

Српкиње су биле немоћне против селекције Холандије која је славила са 36:23 у четвртом колу групе А.

Србија сада има половичан учинак 2-2, као и Словенија, па ће њихов дуел сутра од 7 ујутру одлучити ко ће у другу рунду СП.

Изабранице Љубомира Обрадовића су потпуно разочарале након одличне представе у поразу од Норвешке.

Превише су гријешиле, чак 22 пута су препустиле лопту ривалкама, наспрам само седам грешака Холандије. Србија је имала и изузетно лош проценат шута (23/61), да није било седмераца Лишчевићеве (6/6) катастрофа би била још већа.

Биле су немоћне против Холандије од првог минута, ривалке брзо стижу до 3:0, дисциплиноване у одбрани, експлозивне у нападу постепено појачавају ритам па разлика наставља да расте из минута у минут.

Од 5:1, преко 7:2 до 14:8, када Српкиње коначно успијевају да повежу неколико дорбих напада и смањиена 15:10.

Међутим, испоставило се да је то био само кратак период пада у игри Холандије, чим су дошле до даха крећу у нови налет и стижу до двоструке предности у 27. минуту – 20:10.

Головима Лишчевићеве и Трифуновићеве смањујемо на -8 на полувремену, али Холанђанке не попуштају ни у наставку, сурово кажњавају бројне грешке српских рукометашица и стижу до највеће разлике 26:14 у 43. минуту сусрета.

Тек тада Холанђанке мало попуштају "гас", Српкиње долазе до даха, користе мало више простора у нападу и погоцима Обрадовићеве и Трифуновићеве Србија се враћа на једноцифрен заостатак – 23:31.

Међутим, Холандија одмах реагује, поново појачава ритам и серијом контри након нових грешака Српкиња се враћају не само на двоцифрену предност већ стижу и до највеће разлике на мечу за коначних 36:23.

Најефикасније у српском тиму биле су Лишчевић, Обрадовић и Трифуновић са по 6 погодака. Већи дебакл ублажила је и Катарина Обрадовић са 9 одбрана.

Холандију је предводила Естевана Полман са осам голова, иначе супруга бившег фудбалера Рафаела ван дер Варта, док су по шест постигле Ван дер Хејден, Абинг и Дулфер.

У првом мечу четвртог кола групе А, Словенија је била убгедљива против Кубе, док се касније састају Норвешка и Ангола.