latinica  ћирилица
05/12/2019 |  15:45 ⇒ 20:26 | Аутор: РТРС

Тегелтија: У петак почињу консултације са политичким странкама (ВИДЕО)

Консултације са политичким странкама које су подржале моју кандидатуру започећу сутра, а наредне седмице крећу разговори и са другим странкама, рекао је на конференцији за новинаре предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија.
Зоран Тегелтија - Фото: РТРС
Зоран ТегелтијаФото: РТРС

Истакао да од странака очекује да доставе списак кандидата за министре.

- Уколико буде сагласности, могуће је да се у релативно кратком року именују сви министри у Савјету министара - нагласио је он.

Нагласио је да ће поштовати Устав БиХ гдје је врло јасно установљен однос Савјета министара и Предсједништва БиХ. 

- Лично мислим да ћу у 11 часова сутра имати прве консултације. Унутар партија већ имају имена. Они ће их саопшттити мени, а ја јавности - рекао је Тегелтија.

Када је ријеч о Програму реформи које је усвојило Предсједништво БиХ, Тегелтија је навео да је јасно рекао да је ријеч о документу који ће бити основа за сарадњу са НАТО-ом.

- Управо је надлежни орган за то питање, а то је Предјседништво БиХ, усвојило тај документ и очекујем да ће бити упућен у сједниште НАТО-а. Због тога сам и рекао да ће тај документ бити оквир за сарадњу БиХ са Сјевероатлантском алијансом - рекао је Тегелтија.

Говорећи о Закону о ПДВ-у, Тегелтија је подсјетио да је овај акт у изради већ двије године те да је Преднацрт овог закона усвојен на Управном одбору /УО/ Управе за индиректно опорезивање /УИО/.

- Тај закон је, такође, достављен комисијама за финансије ентитетских парламената и парламетна БиХ, јер је тако дефинисано законом. Ријеч је о закону који подразумијева да се у парламентарној процедури пројави преко УО УИО - навео је он.

Он је рекао да је садржај закона у највећој мјери усаглашавање са директивама одређених техничких питања. те да у предложеном тексту закона нема ништа везано за промјену стопе ПДВ-а.

Повезане вијести:

Потврђено именовање Тегелтије за предсједавајућег Савјета министара

Тегелтија: У фокусу рада социо-економске реформе