latinica  ћирилица
05/12/2019 |  15:50 ⇒ 15:57 | Аутор: СРНА

Потврђена оптужница против два цариника из Градишке

Суд БиХ потврдио је оптужницу која Хамдију Низанџића и Милана Шпирића терети да су починили кривично дјело примање дара и других облика користи.
Суд БиХ - Фото: РТРС
Суд БиХФото: РТРС

У оптужници је наведено да је Низанџић, путем посредника, понудио доушнику "Фанатикосу" увоз робе комерцијалног карактера из Њемачке на царинско подручје БиХ преко граничног прелаза Градишка без спровођења одговарајућег поступка царинског надзора над робом која се увози и без плаћања прописаних увозних даџбина, саопштено је из Суда БиХ.

Оптужени су заједно, 24. новембра прошле године, на ширем подручју Царинске испоставе Градишка, и то Низанџић у својству сарадника-цариника, а Шпирић као виши стручни сарадник-вођа смјене, од прикривеног истражиоца захтијевали и примили дар у виду новца у износу од 1.600 евра да би након тога, у оквиру своје функције, пропустили да спроведу одговарајући царински поступак према роби која се увози.

У оптужници је наведено да су они на тај начин, као службена лица у институцијама БиХ, захтијевали и примили дар у виду новца да у оквиру своје функције пропусте да изврше оно што би морали.