latinica  ћирилица
05/12/2019 |  17:07 | Аутор: СРНА

Кошарац увјерен да ће Тегелтија обавити широке консултације

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сташа Кошарац увјерен је да ће Зоран Тегелтија веома брзо, у складу са потписаном изјавом о партнерству кључних структура СНСД-а, ХДЗ-а и СДА, обавити широке консултације о персоналним рјешењима за избор новог сазива Савјета министара.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

- Ако све буде текло према плану Савјет министара би требало да профункционише до краја године, након што Представнички дом потврди именовање министара - рекао је Кошарац данас новинарима у Сарајеву након хитне сједнице Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

Он је истакао да је веома значајно што СНСД има добар избор за предсједавајућег Савјета министара - Зорана Теглетију, што је данас овај дом и потврдио.

- Тегелтија је кредибилан, то је човјек који има континуитет у одређеним процесима, и он је то данас потврдио у оквирном плану рада Савјета министара, свеобухватним приступом одређеним проблемима у БиХ - рекао је Кошарац.

Он наглашава да је важно и то да је Тегелтија јавно и транспарентно рекао да је веома битно да буде обезбијеђен висок степен сарадње власти различитих нивоа, у складу са уставним надлежностима.

Кошарац је подсјетио да, према процедури, сада слиједе разговори страначких кандидата за министре са члановима Комисије за припрему избора Савјета министара, те провјере у Агенцији за истраге и заштиту и Централној изборној комисији БиХ.