latinica  ћирилица
05/12/2019 |  19:40 ⇒ 20:12 | Аутор: РТРС

Фонд солидарности уплатио средства за Иванино лијечење

Фонд солидарности за лијечење дјеце у иностранству уплатио је данас Клиници за дјечију окнкологију "Густав Роси" у Француској 295.249 евра за лијечење трогодишње Иване Бјелогрлић из Источног Сарајева.

Фонд солидарности у потпуности финансира њено лијечење према предрачуну који је доставила француска клиника. Нина Бјелогрлић, мајка трогодишње Иване захвалила се Фонду солидарности на уплаћеним средствима и свим људима који су низом акција дали подршку за лијечење њене кћерке.

Говорећи о средствима која су уплаћена у акцији Општинског одбора Црвеног крста, Бјелогрлићева је захвалила својим суграђанима, али и свим другим у Републици Српској, БиХ и иностранству коју помогли да се прикупи 200.000 КМ.

Уз много емоција и ријечи захвалности мајка малог борца очекује да ће Ивана бити смјештена у француску клинику већ сљедеће седмице.

- Они су навели у предрачуну да у року од 8 дана од момента уплаћивања да ће Ивана добити термин да се смјести у клинику тако да се ми надамо да то ће бити сљедеће седмице - каже Иванина мајка.

Иванина борба са опаком болешћу у протеклих 20-ак дана покренула је незаустављиву лавину подршке, избрисала све границе и спојила све добре и хумане људе у Српској, БиХ, региону и шире...

У бројним акцијама прикупљено је око 200 хиљада евра. Новац ће бити употријебљен за додатне трошкове с обзиром да средства Фонда покривају само основно лијечење, док за евентуалне компликације, додатне операције, претраге и снимања, као и трансфузије, хемотерапије или неке друге захвате, породица сама сноси трошкове. Све што остане биће усмјерено ка другој дјеци која дијеле судбину храбре Иване и којима је за лијечење овакав вид помоћи неопходан.

Бјелогрлићева је рекла да ће средства која остану од Иваниног лијечења ићи у хуманитарне сврхе, за лијечење неке друге дјеце, којих је, како је рекла, нажалост много.

С обзиром на уплаћена средства из Фонда солидарности из Црвеног крста Источне Илиџе најављују да ће кориговати активности у вези са помоћи за Иванино личење. Хуманитарни број, концерти и већ договорене активности биће одржане.

Предсједник Општинског одбора Црвеног крста Источна Илиџа Ранко Скакавац рекао је да ће ова организација кориговати активности везане за прикупљање помоћи за Иванино лијечење.

- Концерти и неке друге активности које су већ договорене биће одржани, али ће бити обустављене оне које су тек у припремној фази - рекао је Скакавац, те додао да ће ова организација бити уз обољелу дјевојчицу све до њеног изљечења.

Ивани је у септембру прошле године дијагностификован карцином бубрега, након чега је услиједили операција, хемио и терапије зрачењем. Нажалост, најновији контролни прегледи показали су да се болест проширила. Са жељама да пут ка излијечењу прође што брже, дјевојчици чаробног осмијеха која је ујединила регион стиже јединствена порука – Срећно Ивана!