latinica  ћирилица
05/12/2019 |  23:03 ⇒ 06/12/2019 | 08:09 | Аутор: СРНА

НСРС: Размотрен Нацрт измјена Закона о регистру запослених

Народна скупштина Републике Српске размотрила је Нацрт закона о измјенама и допуни Закона о регистру запослених код корисника буџетских средстава Српске чији је један од циљева отклањање сумњи у вјеродостојност података о дипломама запослених у јавном сектору, посебно највиших функционера.
Народна скупштина (Фото: narodnaskupstinars.net) -
Народна скупштина (Фото: narodnaskupstinars.net)

У тексту нацрта овог закона наводи се, између осталог, да је неопходно да се измјенама и допунама Закона о регистру запослених код корисника буџетских средстава Српске у регистру прикупљају и ажурирају и подаци о дипломама о стеченој стручној спреми, односно увјерењима о дипломирању.

Наводи се и да орган задужен за вођење регистра провјери вјеродостојност података о дипломама запослених код корисника буџетских средстава Српске у року од шест мјесеци од дана ступања на снагу овог закона, те да о томе поднесе Народној скупштини извјештај са информацијама о вјеродостојности података.

Потпредсједник Народне скупштине Жељка Стојичић закључила је данашње засједање које ће бити настављено сутра разматрањем Нацрта закона о измјени Закона о јединственом регистру финансијских извјештаја Републике Српске.

Посланици ће разматрати и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о рачуноводству и ревизији Републике Српске и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о јавно-приватном партнерству у Републици Српској.

Наставак сједнице заказан је за 10.00 часова.