latinica  ћирилица
06/12/2019 |  08:52 | Аутор: СРНА

Број 1411 за боље сутра требињског Удружења "Сунце нам је заједничко"

У Удружењу родитеља дјеце и омладине са посебним потребама "Сунце нам је заједничко" из Требиња надају се да ће до поноћи 31. децембра хуманитарни број 1411 позвати велики број људи и тако помоћи изградњу новог дневног центра за дјецу са сметњама и потешкоћама у развоју у овом граду.

Чланове овог удружења обрадовала је 10. хуманитарна акција "С љубављу храбрим срцима" под покровитељатвом предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић у оквиру које ће прикупљена средства бити искориштена за изградњу дневних центара за дјецу са сметњама и потешкоћама у развоју у Бањалуци и Требињу.

У Удружењу "Сунце нам је заједничко" истичу да ће им нове просторије много значити и зато позивају све да позову хуманитарни број 1411.

Члан овог удружења Велибор Мркајић, који у постојећи дневни центар долази 14 година, рекао је Срни да заједно са друговима из Удружења не може ишчекати изградњу новог дневног центра. 

- Значиће нам пуно и зато молим људе добре воље да помогну да тај центар што прије буде изграђен - истиче Мркајић.

Милена Дурсун, која је члан Удружења од настанка, каже да број 1411 изговори безброј пута. 

- Вјерујем да ће доста људи позвати 1411. Нови простор ће нам много значити - рекла је Дурсун Срни.

Извршни директор Удружења "Сунце нам је заједничко" Весна Миљановић истиче да је највећи успјех овог удружења то што су његови чланови постали саставни дио требињског живота. 

- Осим редовних активности и дневног збрињавања, овдје се ради много тога. Раде се пројектне активности које су углавном у вези са спортом и умјетношћу, па су чланови Центра врло често на такмичењима и концертима - навела је за Срну Миљановићева, увјерена да ће захваљујући новом центру чланови остварити нове успјехе.

Према њеним ријечима, просторије у којима је тренутно смјештено Удружење није било лако прилагодити члановима будући да нису намјенске и не постоји лифт за особе са инвалидитетом. 

- Вјерујем да ће нови центар бити плански и функционалнији. Од како је кренула акција прије неколико дана стално причамо о томе, дјеца су исто запамтила број 1411. Већ је одређена локација, покренуте су неке активности и радње по том питању. Једва чекамо, надамо се да ћемо сљедећу нову годину прославити у новом центру - наглашава Миљановићева.

Донаторско вече под покровитељством предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић биће одржано 22. децембра у Бањалуци.