latinica  ћирилица
06/12/2019 |  10:51 ⇒ 13:06 | Аутор: klix.ba

Мигранти из Вучјака од понедјељка у касарни код Сарајева

Транспорт миграната из кампа Вучјак у касарну Блажуј код Сарајева почиње у понедјељак. Договорено је ово на јутрошњем састанку министра безбједности БиХ Драгана Мектића и премијера УСК Мустафе Ружнића.
Мигранти на Вучјаку - Фото: klix.ba
Мигранти на ВучјакуФото: klix.ba

- Радимо интензивно на опремању касарне у Блажују и она ће врло брзо бити спремна. До краја сљедеће седмице Вучјак ће бити затворен. Имамо и план за мигранте смјештене у Миралу и Бири да их измјестимо ван УСК. Направићемо већи транзитни центар како бисмо ослободили урбану средину и омогућили функционисање локалне заједнице - рекао је Мектић.

Комуналне службе ће уклонити шаторе и очистити простор како не би било могућности повратка. Мигранти ће бити пребачени без обзира на то што то не желе, јер како каже Мектић, они су овдје илегално и не могу они одређивати локације гдје ће бити нити управљати миграцијама у Босни и Херцеговини.

Премијер Унско-санског кантона истакао је како га радује исход овог договора с обзиром на то да ће се ријешити проблем Вучјака, али и других центара.

Истакао је како ће на транспорту бити ангажоване све расположиве полицијске снаге Унско-санског кантона, а материјално-технички дио у који спадају аутобуси осигураће Министарство безбједности БиХ.