latinica  ћирилица
06/12/2019 |  11:29 | Аутор: СРНА

Ђапић јавно пријети Пуповцу због ћириличних билборда

Предсједнички кандидат, биши "праваш", Анте Ђапић јавно пријети Милораду Пуповцу због предизборних плаката и билборда штампаних на ћирилици и поручује му да "милости више неће бити" и да му се "не пише добро".

Српско национално вијеће је, у склопу програма "Да се боље разумијемо", штампало своје верзије предизборних билборда главних кандидата за предсједника Хрватске тако што је њихове слогане и имена написало на ћирилици. 

- Милости више неће бити, неће бити ни државних упоришта, неће бити ни слабости и несналажења, неће бити ни расположења за толеранцију твојих политичких свињарија - поручио је Ђапић лидеру Самосталне демократске српске странке Милораду Пуповцу.

Ђапић тврди да плакати на ћирилици заправо значе - "ово је Србија". 

- У јеку кампање за предсједника Републике, државе хрватског народа, незаконито јавно комуницираш на српском језику и писму у земљи и држави чија је уставна обавеза хрватски језик и латинично писмо - поручује Ђапић Пуповцу.

Он билборде на ћирилици назива "шамаром националним политикама и државним институцијама" и поручује да то "неће бити дуга вијека".

Ђапић тврди да на тај начн Пуповац и Срби буде хрватски народ "као што су то учинили деведесетих година прошлог вијека". 

- А тада вам се не пише добро - поручује Ђапић.

Ни други предсјенички кандидат Мирослав Шкоро нема разумијевања за "предсједничке билборде" на ћирилици и пита Пуповца - одакле ми новац.

СНВ је штамапао плакате и билборде предсједничких кандидата /са њиховим предизборним слоганима/ Колинде Грабар - Китаровић, Зорана Милановића и Мирослава Шкоре на ћирилици, наводе хрватски портали.