latinica  ћирилица
06/12/2019 |  14:21 | Аутор: СРНА

ОЦ Јахорина: Све спремно за нову ски-сезону

Олимпијски центар "Јахорина" спремно дочекује нову ски-сезону, која ће сутра бити и званично отворена пуштањем у рад новоизграђене инсталације лифта "Сидро" Пољице, те паљењем Олимпијске бакље која ће горјети током године као подсјетник на олимпијску 1984. годину, изјавила је Срни портпарол Центра Сања Черемиџић.
Јахорина - Фото: СРНА
ЈахоринаФото: СРНА

- Најпознатији спортиста у региону и свјетски првак у џудоу Намања Мајдов имаће част да са осталим олимпијцима са подручја нашег града запале бакљу која ће означити почетак сезоне и која ће горјети током цијеле године као један од подсјетника на, за нас веома важну, олимпијску 1984. годину - рекла је Черемиџићева.

Након званичног дијела отварања у вечерњим часовима, за бројне госте и посјетиоце на Јахорини, на стазама за скијаше планирана је и добра забава.

Черемиџичева је нагласила да је Олимпијски центар "Јахорина" и ове године први у региону пустио скијалиште у рад, па су већ од 4. децембра скијаши имали могућност да бесплатно уживају у овом бијелом спорту.

Она је додала је да ће од сутра, након званичног отварања зимске ски-сезоне, на све ски-карте важити попуст од 50 одсто. 

- Тренутно су у погону шестосјед и лифт "Пољице", као и комплетна стаза "Пољице". Већ сада добијамо позитивне повратне информације од скијаша да су стазе одлично уређене и да је све добро припремљено. Систем за вјештачко осњеживање је у погону у сваком моменту када нам услови то дозвољавају, па се надамо да ћемо имати више од 130 сњежних и скијашких дана - навела је Черемиџићева.

У Олимпијском центру су посебно поносни и задовољни чињеницом што је Јахорина већ почетком децембра привукла велики број гостију који су попунили више од 95 одсто смјештајних капацитета.

Черемиџићева је навела да према најавама за предстојећу сезону, већ имају "слатке муке" јер недостају смјештајни капацитети у односу на интересовање за ову планинску љепотицу.

Она је нагласила да гости долазе из разних крајева свијета - што због Јахорине и скијања, што због свјетски познате музичке звијезде Брајана Ферија, који ће сутра одржати спектакуларан концерт. 

- Интересовање за концерт је огромно и карте су унапријед распродате, тако да је Јахорина још једном продала концерт прије његовог почетка. Нама је драго што људи прате оно што радимо и што вјерују у Олимпијски центар и садржаје које за њих организујемо - нагласила је Черемиџићева.

Она је најавила да ће Олимпијски центар у оквиру предстојећих празника организовати традиционални предновогодишњи концерт, на којем ће 28. децембра наступити Аца Лукас.