latinica  ћирилица
06/12/2019 |  19:00 ⇒ 19:00 | Аутор: Б92

Богдановићева и Мандићева обезбиједиле визу за ОИ

Тијана Богдановић (до 49 кг) и Милица Мандић (преко 67 кг) уласком у финале Гран прија у Москви обезбиједили су визе за учешће на Олимпијским играма у Токију.
Милица Мандић (Фото: Twitter) -
Милица Мандић (Фото: Twitter)

Милица је учешће на Играма 2020. изборила баш на свој 28. рођендан и то ће за Мандићеву бити треће учешће на најважнијем светском спортском догађају, док ће Тијана Богдановић други пут стати на татами олимпијског теквондо турнира.

- Крај године и најјачи турнир по обичају је финални Гран при. Овај има посебан значај јер се овде рјешава виза за Токио - рекао је Драган Јовић, спортски директор и први тренер Теквондо асоцијације Србије.

- Још једна добра ствар је била што је Тијана ушла у финале преко изузетних конкуренткиња које ће то исто бити и у Токију. Милица је побједом над троструком свјетском шампионком Британком Бјанком Валнде успјела да прекине доминацију једне од најбољих такмичарки. Бјанка је побјеђена у најбољем моменту за нас. Сутра Имамо још финалне борбе и надам се да ће дјевојке и то изгурати - додао је Јовић.

Тијана Богдановић ће се у финалу категорије до 49 килограма наћи са једном од најбољлих такмичаки Кинескињом Ву. Она је била најуспешнија спортисткиња до Рија и Богдановићева је те 2016. године побиједила у четвртфиналу и тако избацила са њеног пута да освоји три Олимпијска злата.

Као и Тијана и Милица Мандић ће у финалу за противницу имати Кинескињу Зенг.

Богдановићева је на ОИ у Рију освојила бронзу, док је Мандићева у Лондону 2012. освојила злато.