latinica  ћирилица
06/12/2019 |  19:41 ⇒ 20:10 | Аутор: РТРС

Од сљедеће седмице на задатку 322 кадета Полицијске академије (ФОТО)

У Центру за обуку у Залужанима код Бањалуке одржана је свечана промоција 322 кадета 20. класе Јединице за полицијску обуку Полицијске академије Министарства унутрашњих послова Републике Српске. Кадетима су на успјешно завршеној обуци, честитали министар унутрашњих послова Драган Лукач, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и предсједник Владе Радован Вишковић.

Уз звуке пјесме "Пукни зоро", кадети 20. класе Полицијске академије окончали су школовање.

Након тринаест и по мјесеци обуке, плаву униформу данас је обукло 322 младића и дјевојака. Сада слиједи прави испит, јер је пред њима почетак озбиљног рада.

Промоција 323 кадета 20. класе Јединице за полицијску обуку

Сљедеће седмице очекују их први радни задаци. Бринуће се о безбједности свих грађана Српске.

- На овај начин добијамо један нови потенцијал у МУП-у, једну нову снагу са младим полицајцима који ће са новим еланом да примјењују своја овлашћења и да се брину о безбједности грађана - нагласио је Драган Лукач, министар унутрашњих послова Републике Српске.

Нове генерације у МУП-у, нова снага тој институцији, али и цијелој Републици Српској, поручила је предсједница Републике Српске. Својим радом, каже, кадети ће допринијети јакој и стабилној Републици Српској.

Промоција 323 кадета 20. класе Јединице за полицијску обуку

- Они данас улазе у једну нову фазу. То је професионална фаза у њиховим животима. Бити полицајац у Републици Српској не значи само имати радно мјесто, већ носити униформу с обиљежјима Српске и бити свјестан изазова - истакла је предсједница Републике Српске.

Република Српска суочена је са многим изазовима, као што су мигрантска криза и повратак исламиста са страних ратишта, пред којима не треба затварати очи, поручио је премијер Српске.

- Све што радимо у институцијама Српске када материјално и технички ојачавамо Министарство, одговори су на те изазове, како бисмо што прије и боље заштитили Републику Српску и њене грађане - рекао је Вишковић.

Министар Лукач данас је нагласио да ће наредне године у Залужаним почети изградња нове зграде Полицијске акадамије у Бањалуци.