X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
07/12/2019 |  10:29 | Извор: ТАНЈУГ

Курти у Берлину: Нећу Вучића за преговарачким столом

Кандидат за премијера Косова Аљбин Курти представио је своја три принципа за наставак дијалога, од којих је први да неће предсједника Србије Александра Вучића за преговарачким столом.
Аљбин Курти (Фото: retro-ks.net) -
Аљбин Курти (Фото: retro-ks.net)

На скупу у Берлину под називом "Балкански дијалози", на којем су разматране европске перспективе Западног Балкана и могућности постизања позитивних помака у односима Београда и Приштине, Курти је као први принцип навео да нема разговора косовског предсједника и предсједника Србије и да неће предсједника Вучића за столом.

- Нема разговора о косовској територији - други је принцип који је навео предсједник Самоопредељења сазнаје Косово Онлајн.

Трећи принцип који је навео Курти јесте да нема разговора о мапама. Косово је централна тема конференције, којој ће бити посвећене двије од четири пленарне сесије.

Предсједник привремених пристинских иснтитуција Хашим Тачи и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, присуствују на скупу "Балкански дијалози", који организују Исток-Запад институт, београдски Фонд за политичку изузетност и Минхенска безбједносна конференција.

На скупу учествује велики број политичких лидера из региона, али и утицајне дипломате из САД, ЕУ, Њемачке и представници академске заједнице.