latinica  ћирилица
07/12/2019 |  13:23 ⇒ 14:23 | Аутор: sputniknews.com

Вучић на презентацији хеликоптера: Србија ово никада није имала (ФОТО/ВИДЕО)

Обезбјеђивањем нових хеликоптера, наша војска ће имати довољне снаге за одвраћање од агресије на нашу земљу, изјавио је данас предсједник Србије Александар Вучић на представљању нових хеликоптера Војске Србије, међу којима су и руски "Ми-35".
Александар Вучић (Фото:Tanjug / TANJA VALIC) -
Александар Вучић (Фото:Tanjug / TANJA VALIC)

- Србија ово никада није имала - нагласио је Вучић и честитао Војсци Србије и грађанима.

Истакао је да су набављени најмодернији јуришни хеликоптери "Ми-35", за које кажу да тешко да имају премца у свијету, и захвалио руским пријатељима што нам помажу да их склопимо.

Вучић је додао да јавност може да види на тим хеликоптерима и опрему и ракете, топове од 234 милиметара, вођене и невођене ракете и друго.

Вучић је навео да хеликоптери "Ми-17" могу да дејствују и у случају пожара, као и да те летјелице могу да превозе специјалце за десанте.

Како је рекао, посљедњи од хеликоптера "Х-154" су стигли прије неколико дана.

Презентација нових хеликоптера Ми-35, Х-145М и Ми-17 на аеродрому у Батајници (Фото: Танјуг/Тања Вулин)

- Наши војници не живе само за плате - истакао је Вучић и додао да те плате из године у годину расту.

Како је рекао, припадници српске војске су увијек живејли за своју Србију и за оно на чему раде.

- Мислим да никада нисмо имали оволико хеликоптера, једино у време бивше Југославије смо могли да кажемо да имамо толико модерну и убојиту ескадрилу хеликоптера као данас - нагласио је он.

Вучић је истакао да то није тако зато што његови претходници нису вољели Србију, већ зато што је земља ријешила питање јавних финансија захваљујући тешким реформама.

- Када погледате како машине изгледају, јасно је зашто кажу да су страх и трепет и зашто их називају ђавољим кочијама. Оне за нас то нису, већ да чувају наше небо - рекао је Вучић и додао да је срећан и поносан што су у саставу Војске Србије.